Rotterdamn

Kauaakaan ei ole kulunut aikaa siitä, kun kirjoitin lähteväni töihin. Suureksi ilokseni ja ehkä jonkun muunkin iloksi voin kertoa, että saavuin määräpaikkaani ajallaan, ehjänä ja ilman suurempaa haparointia.

Voisin kertoa, että vajaassa viikossa on tapahtunut paljon kaikkea jännittävää, huimaa ja dramaattisempaa, mutta en kuitenkaan tee niin. Asioiden ja Pamelain tola on näet sellainen, ettei vajaassa viikossa ole tapahtunut yhtään mitään. Helvetti, varmaan Kittilän kotiseutumuseon virkailijoillekin on kuluneen viikon aikana kertynyt enemmän kerrottavaa kuin minulle.

Edellisen kirjoitukseni lopetin veretseisauttavaan cliffhanger-kysymykseen siitä, minne matka Rotterdamista jatkuisi. Nyt, viiden päivän työnteon jälkeen, alkaa vastauskin olla jo selvillä; ei mihinkään. Saimme näet määrittelemättömän pituisen siirron Rotterdamin sataman sisäiseen liikenteeseen, ja kökötämme yhä samassa kaupungissa kuin tiistaina, vaikka onkin myönnettävä, että eilen sentään suoritimme lyhyen siirtymän laiturista toiseen. Tällä hetkellä määräsatamien lista näyttää siltä, miltä Yleisradion vaalilähetykset tapasivat kuulostaa: Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen, Rotterdam, Rotterdam, Rotterdam.

Miksi liikutamme lastia yhden sataman sisällä, sitä en voi kertoa, sillä en sitä itsekään tiedä, enkä oikeastaan edes välitä tietää. Tutkimattomia ovat Herran ja kansainvälisen öljykaupan herrain tiet, eikä niistä kaltaiseni yksinkertainen haalarimies mitään ymmärrä. Varmaa on kuitenkin, se ettei näin lyhyillä merimatkoilla tarvitse juurikaan myrskyjä pelätä.

Vapaa-ajallani en ole jäänyt laakereilleni lepäilemään, vaikka laiva niin tekeekin. Kaupungille asti en ole ehtinyt, sillä sinne on matkaa noin 30 kilometriä, missä on 30 kilometriä enemmän kuin henkilökohtainen taksimatkakassani antaa myöden. Olen kuitenkin ahkerasti ja parhaani mukaan tutustunut kotimaisen kaunokirjallisuuden klassikoihin, kuunnellut pohjoismaisen pop-musiikin merkkiteoksia ja sivistänyt itseäni ykkösluokan laatuelokuvien parissa. Rambo III, Hellacopters ja Kari Korhosen Aku Ankka-tarinat, niistä on hyvä joutenolo tehty.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s