Kesäduuniblues

Minä olen lomalla, olen antanut kertonut itselleni. Jos olisin itselleni täysin rehellinen, en suinkaan uskottelisi olevani lomalla, vaan näkisin asiat niin kuin ne todellisuudessa ovat: olen työtön.

Kesä näet yllätti nuoren merenkulkijan samalla salakavaluudella kuin talvi autoilijat; sieltä se tuli, tänäkin vuonna, puun takaa, ilmoittamatta itsestään muuten kuin kalenterin, lämpenevän sään ja pitenevän päivän kautta. Ja onhan liikaa vaadittu, että tällaisista hienovaraisista merkeistä yksinkertainen opiskelija osaisi arvata, että pian luvut loppuvat ja kesäloma lähestyy. Ja surullista kyllä, se lähestyy viimeisen kerran. Jos valmistun jouluna, niin kuin hyviin suunnitelmiini kuuluu, loppuvat opiskelujeni ohella myös pitkät kesälomat. Kiusallista.

Vaikka lomailu onkin alkuun hauskaa, alkaa sekin pitemmän päälle käydä tylsänpuoleiseksi, ja olenkin tämän vuoksi vakaasti aikonut etsiä itselleni kesätöitä. Saatat ajatella, että olen ahkerana poikana kirjoitellut työhakemuksia, lähetellyt ansioluetteloitani maailmalle ja ravannut tukka punaisena ja naama putkella työhaastatteluissa ja varustamoiden konttoreissa. Tässä olet kuitenkin väärässä, sillä en ole tehnyt mitään sellaista. Sen sijaan olen pitänyt aktiivista puhelinyhteyttä erääseen suomalaiseen varustamoon, sillä sellainen on merenkulkualalla tapana.

Puhelin on työttömän merimiehen työkaluista tärkein. Varsinkin suorittajapuolen haalarihommia etsittäessä työhaastatteluita ja kirjallisia hakemuksia harrastetaan melko vähän, sillä onhan helpompaa, että esimerkiksi Oulussa asuva merimies hakee helsinkiläisvarustamosta pestiä GSM-verkon kautta kuin matkustamalla haastateltavaksi konttoriin. Seilorin on hyvä soittaa varustamon miehittäjälle, jonka tehtävänä on huolehtia, että yhtiön laivoilla on aina tarvittava määrä miehistöä. Jos paikkoja on vapaana, kertoo miehittäjä soittajalle missä, milloin ja millä laivalla tämän työpanosta tarvitaan.

Vaikka vailla töitä olenkin, en ole jäänyt lakeijoilleni lepäämään, vaan olen pitänyt itseni aktiivisena ja mieleni vireänä puuhastelemalla erilaisten askareiden parissa ja ratkomalla mitä moninaisempia pulmia. Heti aamusta joudun esimerkiksi päättämään, juonko teeni mukista, jonka kylkeä koristaa FC St. Paulin vai West Ham Unitedin logo. Helpolla en pääse. Edes merimiestaitoni eivät pääse ruostumaan, sillä ostin näet kajakin, jonka kanssa voin ahkerana ja tunnollisena kaverina harjoitella erilaisia kohtaamistilanteita ja satamamanöövereita tuolla lähijärvellä.

Jos blogi ei hetkeen päivity, niin olen todennäköisesti kanoottini kanssa jumissa tuolla rantakivikossa. Jeesaajille kiitos jo etukäteen.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s