Valokuvia

Ole huoleti. Tässä kirjoituksessa ei puhuta Mamba-yhtyeen sävellahjoista Suomen kansalle, vaikka otsikon perusteella niin voisi luullakin.

Sanailin hetki sitten pitkän, humoristisen ja kielellisesti ansioituneen blogikirjoituksen, josta tuli niin hyvä, että saatoin hyvillä mielin pitää sitä kirjallisen urani kirkkaimpana kultahuippuna. Hetkeä ennen julkaisuhetkeä tietokoneestani loppui kuitenkin akku, ja kirjoitus kaikkosi näyttöruudultani tallentamattomien tekstitiedostojen lännenmaahan, .doc-muotoisten sanatuotosten viimeiseen lepokotiin. Tästä harmistuneena en jaksa näpytellä sanomisiani uudestaan, vaan tyydyn tällä kertaa esittelemään valokuvakansioitani, sillä niinhän on kutsuillakin tapana tehdä, kun muuta sanottavaa ei keksitä.

Göteborgin satamaa. Tämä osa satamasta sijaitsee Hisingenissä, Ruotsin väkirikkaimmalla saarella. Hisingenistä ovat lähtöisin sellaset ruotsalaiset vientikauppavaltit kuin Volvo-autot sekä rock-yhtye Graveyard.  Kuva on napattu vajaan kilometrin mittaiselta Älvsborgin sillalta.

Sulku St. Lawrence-joella Kanadassa. Joki ja sen varrelle rakennetut sulut muodostavat yhdessä St. Lawrencen vesitien, joka yhdistää pitkällä sisämaassa sijaitsevat Suuret järvet Atlantin valtamereen. Vesitie on kokonaisuudessaan noin 3800 kilometriä pitkä, ja se on otettu käyttöön 1950-luvun lopulla. Koska järvet sijaitsevat hieman merenpintaa ylempänä, laivaa joudutaan suluissa kulkusuunnasta riippuen nostamaan tai laskemaan, jotta liikennöinti olisi mahdollista.

Suluista mahtuu rymistelemään läpi laivalla, jonka leveys ei ylitä 23,8 metriä. Kuvan alus on 23,5 metriä leveä, joten pelivaraa jäi komeasti monta kymmentä senttiä. Foto on napattu kesällä 2010 Ste. Catherinen sulusta poistuttaessa matkalla kohti Ontario-järveä.

Hydraulikäyttöisen vesitiiviin oven mainiosti googletransleeratut käyttöohjeet. Tuota tekstiä ei ymmärrä kovinkaan kielitieteiden teräsmies.

Kelpoa vettä Grönlannin Kangerlussuaqissa, jossa sijaitsee maan ainut kansainvälinen lentokenttä. Asukkaitakin on niin, ettei sekaan meinaa mahtua: 556.

Faeringehavn, toinen perigrönlantilaisen moderni ja mutkaton satamakaupunki. Jos Kangerlussuaqin väenpaljous alkaa ahdistaa, voi matkalainen vetäytyä Faeringehavnin hiljaisuuteen rauhoittumaan. Asukkaina kolmesta neljään ihmistä ja yksi kuuro labradorinnoutaja.

Saatoitkin jo huomata, että kuvia saa suurennettua niistä klikkaamalla. Kaikkea sitä nykyään onkin!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s